Ruilen en Retourneren

Rightpromises Hardware Design Lda (hierna te noemen ClevoCenter) biedt de consument de beste ervaring. Dit strekt zich uit tot het assistentie beleid, waarbij inspanningen worden geleverd om aan alle behoeften van de klant te voldoen. Bij de aankoop van een artikel in onze Online Winkel, geniet de consument van een tevredenheidsgarantie, die hem in staat stelt om een artikel binnen de eerste 14 dagen (met uitzonderingen hieronder beschreven) te retourneren of om te ruilen, mits aan de voorwaarden daarvoor wordt voldaan.

Voordat u een product aanschaft, moet u er rekening mee houden dat in termen van beëindiging van contracten (retouren) de Portugese wet onderscheid maakt tussen een aankoop van een afstand (online en ontvangen door een koerier) van een aankoop die rechtstreeks in een fysieke ruimte is gedaan/opgehaald (winkel).

OPZEGGING VAN HET CONTRACT (RETOUREN) - AFSTANDSBEDIENINGEN (ONLINE WINKELEN)

Voor online aankopen (online en ontvangen per pakketdienst) stelt de Portugese wet de consument een termijn van 14 dagen (algemeen bekend als de bedenktijd) voor nadat hij de goederen fysiek in bezit heeft genomen, tijdens welke hij/zij de goederen kan retourneren zonder de moet een reden opgeven. In het geval van een gratis beëindiging van het contract, zijn de verzendkosten voor retourzending voor de klant zoals bepaald op het nummer 2 van het 13e artikel van wetsdecreet nº 24/2014, daterend van 14 februari.

AFZEGGING VAN DE OPDRACHT (RETOUREN) - AANKOPEN RECHTSTREEKS IN WINKELS

Voor aankopen die rechtstreeks in winkels worden gedaan, in tegenstelling tot wat er gebeurt bij het winkelen op afstand, stelt de Portugese wet niet de verplichting voor het verkopende bedrijf (in dit geval ClevoCenter) om de contractbeëindiging (retourzending) te accepteren als het artikel in overeenstemming is (zonder tekenen van gebruik en verpakking in de exacte leveringsvoorwaarden van de goederen).
In deze gevallen, hoewel de Portugese wet de verkoper niet de aanvaarding van de teruggave van de door de consument gekochte goederen oplegt, kan ClevoCenter, met dank aan haar klanten, na analyse de terugkeer accepteren binnen de eerste 14 dagen na de aankoop, maar de terugbetaling kan alleen worden gedaan via creditnota. Deze creditnota kan gedeeltelijk of volledig worden verdisconteerd voor nieuwe aankopen in de fysieke winkel van ClevoCenter. De creditnota is 1 jaar geldig.

Opmerking: voor het ophalen van bestellingen in de commerciële ruimte als gevolg van reserves of aankopen die eerder door de consument zijn gedaan via de online winkel, wordt de wetgeving die van toepassing is op aankopen die rechtstreeks in de commerciële ruimte worden gedaan, niet meegerekend op deze manier, als een aankoop gemaakt door afstand.

1. RETOUREN/RUILEN ACCEPTATIEVOORWAARDEN

Hoewel retouren/ruilen worden geaccepteerd in de eerste 14 dagen in aankopen op afstand door Consumenten (zoals hierboven beschreven), worden retourzendingen alleen geaccepteerd als ze strikt voldoen aan de volgende voorwaarden:

1.1. Het geretourneerde artikel moet zich in de originele verpakking bevinden, intact en zonder enige beschadiging van het merkteken/gebruik.
1.2. U moet het artikel samen met de handleidingen, accessoires en de verpakking onaangetast retourneren.
1.3. De inkoopfactuur voor dat artikel moet samen met het artikel zelf worden verzonden.

In het geval van schending van een van deze punten, kunnen we de retourzending (en daaropvolgende terugbetaling) of omruiling niet accepteren.

2. PUNTEN NIET AANVAARD VOOR RETOUREN/RUILEN

Met uitzondering van technische onregelmatigheden, zijn er artikelen die vanwege hun aard niet kunnen worden geaccepteerd voor retouren/ruilen.

2.1. Wij accepteren geen ruilen of retourneren van aangepaste goederen of vruchten van specifieke orde speciaal gemaakt voor de klant.
2.2. Geen ruilen of retouren van welke software dan ook worden geaccepteerd.

3. TERUGBETALINGSMETHODE RETOUREN

Als u de terugbetaling wilt, wordt hetzelfde gedaan op dezelfde manier als bij de eerste betaling, tenzij de partijen wederzijds een andere optie accepteren. ClevoCenter vergoedt het betaalde bedrag binnen 30 dagen na technische verificatie van de staat van het product en verificatie van de naleving van de hierboven beschreven voorwaarden (zie punt 1)

4. START HET RETOUR- EN RUIL PROCES

Om het retour/ruilproces te starten, neemt u eenvoudig contact op met een van de ClevoCenter-winkels met het artikel en uw factuur. Als u niet over deze mogelijkheid beschikt, moet u een ondersteunings bon openen in het gereserveerde gedeelte van de ClevoCenter online winkel. Vervolgens moet u het artikel per koerier naar ClevoCenter sturen.